37-годишният мъж бе задържан след публикувани в медиите и социалните мрежи

...
37-годишният мъж бе задържан след публикувани в медиите и социалните мрежи
Коментари Харесай

Районният съд наложи само глоба на Захари Шулев за побоя над кучето Мечо

37-годишният мъж бе арестуван след оповестени в медиите и обществените мрежи клипове, в които се вижда по какъв начин примамва кучето с храна и го взема със себе си. Малко по-късно го връща със счупвания и прорезни рани. Побоят стана на 24 октомври предходната година в кв. " Карпузица " в София.

Срещу Шулев бе повдигнато обвиняване за това, че е показал особена свирепост към куче, като в интервала сред 23:45 часа на 23 октомври до 2:42 през нощта на идващия ден той удрял животното, като то получило рани и фрактури по краката. От държавното обвиняване показват, че действието е осъществено по изключително непосилен метод за животното и с особена свирепост.

Снимка: БТА

След направено чуване на обвинения прокуратурата се произнесе, че има всички доказателства, че Захари Шулев е направил закононарушението, за което е упрекнат, и изиска санкция в размер от 5000 лева

В хода на делото обвиненият беше представляван от длъжностен юрист, който показа тъжби за посягане против дома на Шулев, заради което той се опасява да се прибере. Пред съда софиянецът сподели, че съжалява и че " това няма да се повтори в никакъв случай повече " и изиска право на втори късмет, съобщи Българска телеграфна агенция.

Решението на районните магистрати предстои на на обжалване в границите на 15-дневен период.

Преди съвещанието пък пред Софийския областен съд имаше протестиращи с плакати на кучето Мечо и надписи " палач " и " садист ".

Снимка: БТА
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР